Neretljak na kraju sezone napušta Metalleghe BSI

Odlazi iz Jajca

Neretljak na kraju sezone napušta Metalleghe BSI

Trener NK Metalleghe BSI Mato Neretljak najavio je da će po završetku sezone završiti svoju fudbalsku priču u Bosni i Hercegovini.

Nakon što se pojavio audiozapis kako Neretljakov prijatelj Sanel Klopić nudi 10.000 KM Olimpicovom golmanu Dejanu Bandoviću da pusti "meč", trener NK Metalleghe BSI je odbacio da ima bilo kakvu povezanost s tim. Usljed neprijatnosti kojima je izložen posljednjih dana izjavio je da namjerava napustiti klub iz Jajca na kraju sezone. 

"Još ću odraditi ovih par kola do kraja. Vjerujem da ćemo, ako bude pošteno, ostati u ligi, a onda ću sve lijepo pozdraviti i krećem dalje. Nema previša smisla biti dio ovog cirkusa u kojem pošteni očito samo smetaju", kazao je Neretljak u razgovoru 24 sata, dodavši:

"Sve što mi se stavlja na teret je 'rekla-kazala', nažalost, u ovoj državi pošteni smetaju i ja samo gledam i smijem se. Moja karijera bez mrlje dosada dovoljno govori o meni i stvarno ne znam što bih više odgovarao na takve optužbe. Baš se ne obzirem na njih, očito je da je neko odredio da tako mora biti", riječi su ovog nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske. 

Metalleghe BSI se u premijerligaškom društvu trenutno nalazi na četvrtom mjestu Lige za opstanak sa 29 osvojenih bodova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi