Neretljak: Sloboda ima imperativ, ali imamo i mi

Trener NK Metalleghe BSI za SportSport.ba

Neretljak: Sloboda ima imperativ, ali imamo i mi

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea u subotu će u susretu 20. kola Premijer lige naše zemlje u goste tuzlanskoj Slobodi.

Jajčani su protiv Širokog Brijega (1:0) u prošlom kolu pokazali svoje kvalitete, te će sigurno i na Tušnju dati sve od sebe da dođi do novih bodova. 

Trener Jajčana Mato Neretljak uoči Širokog Brijega jasno je isticao da vjeruje u svoje igrače, te da nijednog trenutka ne sumnja u svoj tim. Sada je istog mišljenja. 

"Očekujemo tešku utakmicu. Sloboda se bori za Ligu 6, a mi za opstanak i bit će veoma zanimljivo. Ja vjerujem u pozitivan ishod, iako je Sloboda favorit. Svakako da će Tuzlaci imati imperativ, ali i mi imamo imperativ svaku utakmicu. Ponavljam, bit će teško, ali ako ponovimo igru kao protiv Širokog Brijega onda se možemo nečemu nadati", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Jajčani su pobjedom u prošlom kolu povećali prednost nad Čelikom i Olimpikom, ali svjesni su da borba za opstanak nije završena.

"Mi imamo određenu prednost, ali bio bi budala kada bi dozvolio euforiju. Momci rade ratnički i to je ono što me raduje", dodao je nekadašnji reprezentativac Hrvatske, pred kojim je prema mišljenju mnogih svjetla trenerska karijera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra vijest za Jajčane je da nemaju povrijeđenih ni suspendovanih igrača, a u timu vlada sjajna atmosfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi