Pet najljepših golova 19. kola Premijer lige BiH

Prelijepi i važni golovi

Pet najljepših golova 19. kola Premijer lige BiH

S. Bošković

U vikendu koji je iza nas je nastavljano takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nekoliko veoma interesantnih utakmica je odigrano u 19. kolu Premijer lige, unatoč tome što napadači nisu bili previše raspoloženi, te je na šest odigranih susreta postignuto je ukupno 12 golova. 

Najviše golova viđeno je u jednom od derbija kola. Mladost iz Doboja kod Kaknja je s rezultatom 3:1 porazilo Slobodu. Po dva gola viđena su u Zenici i Bijeljini (Čelik-Zrinjski 1:1, Radnik-Olimpic 2:0). Tri susreta završena su minimalnim rezultatom 1:0. Metalleghe je savladao Široki, Sarajevo je nadigralo Vitez, a Željezničar je na teškom gostovanju savladao Krupu. 

Devetnaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donijelo je nekoliko prelijepih pogodaka, a ovo je najljepših pet. 

5. Antonio Vidović (NK Metalleghe-NK Široki Brijeg 1:0)

Fudbleri Metalleghea protiv su protiv Širokog Brijega osvojili velika tri boda lijepim golom Antonija Vidovića. Smajić je poslao sjajan pas prema svom suigraču, a Vidović je ostao oči u oči s gostujućim golmano i lijepo poslao loptu u mrežu.


4. Mićo Kuzmanović (FK Mladost Doboj-Kakanj-Sloboda 3:1)

Mladost iz Doboja kod Kaknja je na domaćem terenu iznenadila favorizovanu Slobodu. Grešku ekipe iz Tuzle sjajno je iskoristio Kuzmanović koji je primio jednu loptu i onda se odlično snašao između nekoliko igrača Slobode i uz pomoć stative matirao Efendića. 


3. Tomislav Tomić (NK Čelik-HŠK Zrinjski 1:1)

Nakon par odbijanaca na ivici šesnaesterca Čelika lopta se odbila na nogu Tomića koji je bez razmišljanja silovito šutirao lijevom nogom i zatresao mrežu domaćeg tima u samom finišu prvog dijela. 



2. Asim Zec (FK Mladost Doboj-Kakanj-Sloboda 3:1)

Zec je protiv Mladosti postigao veoma lijep gol. Sam je sebi kreirao prostor za šut s 25 metara od gola Mladosti i odmjernim šutem loptu poslao u donji lijevi ugao domaćeg gola.



1. Marko Obradović (FK Radnik Bijeljina-FK Olimpic 2:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostojić je sjajno ubacio jednu loptu, a dočekao ju je Marko Obradović koji je potegao iz voleja. Bandović je ostao ukopan na mjestu i samo je nijemo posmatrao kako lopta ulazi u mrežu. 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti