Bašić: Ekipa je vidjela da vrijedi i da može!

U subotu dočekuju Mladost

Bašić: Ekipa je vidjela da vrijedi i da može!

S. Mlaćo
Nogometaši Tuzle City reprezentativnu pauzu iskoristili su za odlazak na mini pripreme u Etno selo Stanišići.

Tamo su vrijedno radili, a o samim priprema govorio je šef struke Tuzlaka Nermin Bašić.

“Reprezentativnu pauzu smo odlučili da utrošimo radno. Obzirom da sam tu tek tri četiri sedmice, želio sam da imam ekipu na okupu 4 dana. Mislim da je to bio izuztetno dobar potez, Uprava kluba nam je omogućila da odemo tamo i objeručke smo to prihvatili. Sa nama nisu bili zbog povreda: Kostić, Crnkić, Rustemović, Kojić i od ranije, ne smije zaboraviti, Hasanović, koji je naš vrlo bitan igrač. Moram istaći zadovoljstvo da se Muminović, poslije povrede, vratio i da je trenirao normalno sa ekipom, kazao je Bašić te dodao:

“U ove tri sedmice, ja bih rekao napravili smo jedan dobar balans između odbrane i napada, dobro kompaktno organizovano stojimo, igramo sa jakim duelima, ono sto nama nedostake jeste to kreiranje tih šansi, više kreiranje šansi. Sada smo se fokusirali na tome da nekako tu realizaciju i kreiranje tih šansi poboljšamo i dignemo na veći nivo s obzirom da smo se vadili iz neke krize ove četiri utakmice koje nismo izgubili. Sigurno da je ekipi malo poraslo samopouzdanje, da su vidjeli da mogu, da vrijede i da možemo u kontinuitetu biti ozbiljna ekipa. Moram istaći zadovoljstvo da smo u ova četiri dana sedam treninga jako puno bilo golova, realizacije i da smo uspjeli neke automatozme napraviti. Ja se samo nadam da ćemo to prenijeti već na ovu sedmicu na treninge i u subotu na utakmicu protiv Mladosti. Ono što je jako bitno je da ide vrijeme kada i tereni nisu dobri, pogotovo na Tušnju, i moramo se nekako prilagođavati terenima kako bi i tada imali dobar rezultat. Znači te duge lopte i centaršuteve, moramo posvetiit pažnju i na tome raditi“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni meč Tuzla City igra u subotu na Tušnju protiv FK Mladost.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi