Tuzla City na meti Disciplinske komisije FSBiH zbog uvrijedljivog grafita

I to je moguće

Tuzla City na meti Disciplinske komisije FSBiH zbog uvrijedljivog grafita

Adnan Beganović

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine podnio je prijavu protiv Tuzla Cityja Disciplinskoj komisiji i to zbog uvrijedljivog grafita ispisanog na stadionu Tušanj.

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovinepodnio je prijavu protiv Tuzla Cityja Disciplinskoj komisiji i to zbog uvrijedljivog grafita ipisanog na stadionu Tušanj.

Da je u Fudbalskom savezu sve moguće govore i današnje informacije da je Disciplinska komisija na osnovu prijave Komiteta za takmičenje zbog uvrijedljivog grafita, čiji sadržaj nije poznat, zatražila očitovanje od Tuzla Cityja.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj dana 29.10.2020. godine, rješavajući po prijavi podnesenoj od Komiteta za takmičenje NS/FS BiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv FK ‘Tuzla City’ Tuzla, a u vezi sa uvredljivim grafitom koji je ispisan na betonskom zidu – ogradi gornjeg dijela natkrivene sjeverne tribine, uočenim od strane delegata Frljić Ljubana na prvenstvenoj utakmici 11. kola m:telPremijer lige BiH, sezona 2020/21, između FK ’Tuzla City’ Tuzla - HŠK ‘Zrinjski’ Mostar (0:4) odigrane 16.10.2020. godine u Tuzli, na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, ovim putem t r a ž i očitovanje Od FK ’Tuzla City’ Tuzla, na okolnosti upisane u izvještaj delegata sa utakmice 11. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2020/21, između FK ’Tuzla City’ Tuzla - HŠK ‘Zrinjski’
Mostar (0:4) odigrane 16.10.2020. godine u Tuzli, odnosno očitovanje u vezi sa uvredljivim grafitom koji je ispisan na betonskom zidu – ogradi gornjeg dijela natkrivene
sjeverne tribine.

Imenovani klub je dužan po navedenoj prijavi dostaviti očitovanje do 13.11.2020.godine do 12.00 sati u NS/FS BiH, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/ natjecanja)". navodi se na službenoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Zasto se savez nije oglasio na zadnja desavanja na tekmi Borac-Željo gdje je bilo preko 150 ljudi van protokola o Covid i gdje je predsjednik saveza Vico sa nekolicinom vrijedjao i prijetio rezervnim igracima Želje koji su bili na tribinama.
15 1
milivoje
Šta je sa napadom na Željine igrače u loži od strane Vicinih pudlica,što je prijavljeno takmičarskoj komisiji,kao i verbalni napad u loži stadiona Koševo,koji je predvodio E. Hadžiić sa par navijača kojima nije mjesto tamo. Bitange krše protokol bez ikakvih sankcija,stoka kriminalna!
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi