Bošnjaković gospodski čestitao Željezničaru, Bašić uvidio prostor za napredovanje

Reakcije trenera Željezničara i Tuzla Cityja

Bošnjaković gospodski čestitao Željezničaru, Bašić uvidio prostor za napredovanje

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je na svom terenu slavio s 3:1 protiv Tuzla Cityja. Golove za Plave postigli su Nikić (autogol), Mekić (penal) i Krpić, dok je strijelac za goste bio Mašović. Nakon utakmice svoje viđenje dali su treneri obje ekipe, Nermin Bašić i Milenko Bošnjaković.

Prvi je riječ dobio Milenko Bošnjaković, trener Tuzla Cityja. 

"Treneri mogu puno toga predvidjeti, pripremiti ekipu, upoznati o protivniku, slabijim i lošijim stvarima. Treneri ne mogu predvidjeti autogolove u 3. minuti i crvene kartone. To su stvari koje ograničavaju trenere da pripreme ekipu za pruže dobru partiju. Ja stojim iza svoje ekipe i ne zamjeram im za crveni karton i autogol", rekao je, pa dodao:

"Želji čestitam i želim im puno sreće u nastavku prvenstva." 

Zatim se obratio Nermin Bašić, trener Željezničara. Morao je biti zadovoljan nakon jedne ovakve utakmice i pobjede.

"Prije svega mislim da smo dobro ušli i u prvo i u drugo poluvrijeme. Ono što se dobro desilo je da smo zabili te golove. Mislim da smo previše crnih rupa imali u nekim fazama igre. Gdje si morao protivnika da dokrajčiš, mi smo jednostavno prepustili im taj posjed,  ulazili u tranzicije s puno individualnih grešaka i sebi zakomplikovali život.

Oglasi

Najvažnije je da smo dali tri gola, da smo pobijedili Tuzla City koji je sjajna ekipa, sastavljena od sjajnih igrača, vidjeli ste i s klupe kakve izmjene imaju i da su fenomenalni. Utakmica koja vrijedi tri boda što je najbitnije od svega toga, a s druge strane, kako smanjiti crne rupe koje nam se dešavaju i da još bolje iskontrolišemo protivnika, naročito s igračem više...

Čestitam svojim momcima, tri boda su bitna na otvaranju ovog prvenstva, da se što prije zahuktaš. Imamo na čemu raditi i idemo dalje", poručio je Bašić, pa nastavio:

"Gledajte, uvijek imate na čemu raditi, bitno je da uredite prioritete koji će donijeti rezultat. U BiH se traži instant rezultat i moraš u kontinuitetu biti dobar. Mislim da već do srijede možemo neke stvari riješiti. I danas sam vidio neke stvari na kojima moramo raditi, a i neke koje možemo brzo riješiti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vrlo bitna tri boda, čestitam mojim momcima i idemo dalje. Hvala našim navijačima divnim koji su nas nosili u tim crnim rupama i velika im zahvala", zaključio je Bašić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Ubleho jedna ljudi nas pojeli prvo poluvrijeme,dva penala im sudija nije svirao,stisli nas sa igracem manje ,navijaci poceli zvizdati nasim igracima,zahvali se Krpicu za veceras a ti samo pametuj
2 1
Mustafa
CELO GONI SE U PM EBO TE LUDI HUSIC KOJI TE DRZI I BACA PARE NA UHL****
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi