Nermin Bašić se vratio u NK Radomlje, ali ima drugačiju ulogu u klubu

Ponovo u Sloveniji

Nermin Bašić se vratio u NK Radomlje, ali ima drugačiju ulogu u klubu · Zvanično

E. Čaušević

Mladi bh. stručnjak Nermin Bašić svoju karijeru nastavit će u Sloveniji.

Bašić je prvi dio prošle sezone proveo na klupi Tuzla Cityja, a onda je početkom ove godine izabran za pomoćnog trenera u egipatskom klubu Ismaily SC.

Međutim, na kraju sezone Bašić je odlučio da se vrati u Evropu, te će ponovo raditi u Sloveniji.

Kao što smo jučer najavili Bašić je pronašao novi angažman, te će raditi kao tim menadžer u slovenskom klubu NK Radomlje.

Ovaj klub takmiči se u najjačem rangu slovenskog fudbala, a za Bašića će to biti sigurno novi izazov.

Zanimljivo da je bh. stručnjak već radio u ovom klubu, ali kao glavni trener i jasno je da je ostavio veoma dobar utisak.

Oglasi

Radomlje je danas na zvaničnoj stranici potvrdilo da je Bašić izabran za novog tim menadžera, a on je izjavio da je sretan što se vraća u klub.

"Sretan sam što se vraćam u klub jer još imamo nekih nepodmirenih računa i moći ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Vraćam se u klub koji je u još boljem stanju i koji je postigao veliki napredak prethodnih sezona. Uslovi za rad su odlični, a ciljevi su jasno postavljeni. Želimo slijediti viziju kluba i dati sve od sebe", rekao je Bašić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

On je u ovom klubu radio kao trener u sezoni 2017/18. kada je osvoji naslov jesenjeg prvaka 2. lige, a zatim je preuzeo klubu Gorice.

Ovaj 37-godišnji stručnjak svoju trenersu karijeru počeo je u Travniku, a još je trenirao Metalleghe, Tuzla City, Radomlje i Goricu.

Top Komentari

_ZIJAGA_
Bosanski KOKSAL BABA..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi