Nermin Bašić pobjednički startao u Sloveniji

Bh. trener upisao dvije pobjede u dva meča

Nermin Bašić pobjednički startao u Sloveniji

S. Mlaćo

Bh. trenerski stručnjak Nermin Bašić (33) u novoj sezoni sjedit će na klupi slovenskog drugoligaša NK Radomlje.

Bašić je došao u ovaj ambiciozni klub, te odmah i počeo pripreme za novu sezonu, a za sada mu ide sjajno. U dvije prijateljske utakmice Radomlje je upisalo stopostotan učinak. U gostima su Bašićevi izabranici sa 2:0 savladali Brezice golovima Roglića i Barukčića, dok je danas pao i Domžale, slovenski predstavnik u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Radomlje je slavilo sa 3:2, a strijelci su bili Roglić, Barukčić i Marinšek.

Za Domžale je nastupila većina igrača koja je nedavno izbrorila prolaz u drugo pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu među kojima i nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić, pa sigurno ovaj pobjeda za Bašića ima i još veći značaj.

"Pripreme su u toku, imamo još četiri utakmice do početka prvenstva. Ambicije nisu odmah povratak u Prvu ligu, prvo trebamo urediti klub, a nisam još ni kompletirao stručni štab, s obzirom da sam u potrazi za pomoćnim trenerom i trenerom golmana. Pravimo ozbiljnu priču, želimo da selektiramo mlade igrače i da ih onda plasiramo. Imamo zaista sjajne uslove za rad", kazao je Bašić za SportSport.ba.

Treba istaći da su nedavno članovi Radomlja postali Anel Hajrić i Adel Halilović, nekadašnji omladinski reprezentativci BiH, a Bašić nam je priznao da trenutno ne razmišlja više o dovođenju igrača sa prostora naše zemlje.

Nermin Bašić je u protekloj polusezoni sa klupe vodio Slogu iz Simin Han, te bio na pragu osvajanja prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije. Prije toga vodio je sa velikim uspjehom Metalleghe iz Jajca, a vlasnik je UEFA Pro licence, te mu mnogi stručnjaci predviđaju blistavu trenersku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi