Nermin Zolotić ne trenira već pet dana

Dva lakša udarca u nogu koju je lomio

Nermin Zolotić ne trenira već pet dana

Mladi veznjak Željezničara Nermin Zolotić od ponedjeljka je u fazi mirovanja obzirom da je U-21 reprezentativac BiH tokom jednog od treninga zaradio dva lakša udarca u nogu koju je teško lomio prošle godine.

"Noga koju sam lomio je malo natekla, nakon dva lakša udarca na treningu. Ne treniram od ponedjeljka, ali nije ništa strašno. Ipak, pauzirati ću još narednih nekoliko dana dok ne obavim doktorski pregled i snimanje noge", rekao je Zolotić kojeg nikako da popuste lakši pehovi tokom priprema za nastavak sezone.

Tokom prijateljskih utakmica na pripremama Zolotić i nije dobijao pretjerano veliku šansu, jer i u stručnom štabu aktuelnog šampiona nisu željeli rizikovati, te mladog fudbaleri izlagati naporima teških terena i loših vremenskih uslova.

Konkurencija u veznom redu Željezničara odavno bila jača, a upravo je to vjerovatno i najjači dio ekipe sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svraka, Jamak, Tomić, Hasanović su igrali dok se Zolotić oporavljao od teškog loma noge.

"Naš vezni red je vjerovatno i najbolji dio našeg tima. Svi su odlično igrali u jesenjem dijelu sezone, i jasno je da će biti teško izboriti povratak među jedanaest najboljih. Sve su to odlični fudbaleri, dobre kolege, ali i ja znam koliko mogu i koliko vrijedim", istakao je Zolotić koji je priznao i da se zaželio takmičarskih utakmica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.