U reprezentaciji BiH konačno fudbaler koji je odavno zaslužio dres nacionalnog tima!

Zolotić umjesto Barišića

U reprezentaciji BiH konačno fudbaler koji je odavno zaslužio dres nacionalnog tima! · Saznajemo

Admin Čaušević

Odlični fudbaler koji je prošao sve omladinske selekcije BiH će sa napunjenih 30 godina gotovo sigurno dobiti priliku da zaigra u takmičarskom meču za A reprezentaciju naše zemlje i to potpuno zasluženo.

Nermin Zolotić će gotovo sigurno biti priključen reprezetnaciji BiH za novembarske mečeve i to umjesto povrijeđenog Barišića, neslužbeno je potvrđeno za SportSport.ba. To je najbolja moguća nagrada za ovog iskusnog fudbalera koji u Portugalu uglavnom igra u posljednjoj liniji.

Kao član Casa Pie Zolotić igra odlično u prvenstvu Portugala, definitivno jednim od najjačih u Evropi te naknadni poziv koji će gotovo sigurno dobiti ne predstavlja iznenađenje.

Bivši prvotimac Željezničara će biti pozvan nakon što se povrijedio Adrian Leon Baršić koji i dalje nije definitivno otpao za duele sa Luksemburgom u gostima te Slovačkom na domaćem terenu.

Preostalo je da Basel ljekarskom timu bh. reprezentacije dostavi medicinski izvještaj o povredi talentovanog defanzivna i nakon što se to dogodi, odnosno naš ljekarski tim potvrdi da Barišić nije spreman, poziv će se uputiti Zolotiću. 

Švicarski tim je objavio kako će Barišić van terena biti nekoliko sedmica, međutim u to se treba uvjeriti i ljekari koji vode računa o zdravstvnom stanju bh. reprezentativaca.

Oglasi

Ipak, Savo Milošević ništa nije želio prepuštati slučaju te je već spreman poziv za Zolotića koji će tako imati priliku da zaigra za A reprezentaciju.

Iskusni defanzivac je igrao za omladinske selekcije BiH, ali priliku da se okuša u dresu seniora nikad nije dobio. Međutim, izgleda da je došlo vrijeme i za to.

Mnogi Zolotića već neko vrijeme prizivaju i očekuju reprezentaciji nakon što igra zaista na pohvalnom nivou u prvenstvu Portguala.

Tako je ove sezone igrao na svih devet mečeva u prvenstvu i svaki put je bio starter. Trentutno kotira kao jedan od pet najboljih defenzivaca prvenstva.

Ugovor sa Casa Piom produžio je nedavno na još dvije godine kada su čelnici portugalskog prvoligaša učinili sve da zadrže bh. internacionalca i na kraju su u tome i uspjeli.

Top Komentari

Drakula
Cuj zasluzeno. Penzioner jos malo.
2 3
Marro
Sasvim ok i pristojan igrač za BH reprezentaciju,treba biti realan i reći da je reprezentacija u rangu Luksemburga i Finske.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi