Redovni učesnici velikih takmičenja se ne mire sa "bosanskom krađom": "Izgubili smo najboljeg"

Izabrao je BiH

Redovni učesnici velikih takmičenja se ne mire sa "bosanskom krađom": "Izgubili smo najboljeg"

Admin Čaušević

Desilo se malo čudo. Bosna i Hercegovina je uspjela "ukrasti" nekog igrača reprezentaciji koja ima itekako važnu ulogu na fudbalskoj mapi. 

I dok nije strana pojava da igrači porijeklom iz BiH daju prednost našoj domovini u odnosu na Austriju ili Švedsku, Haris Tabaković je izabrao bh. nacionalni tim ispred Švicarske koja je redovan učesnik velikih takmičenja.

Teško se sjetiti posljednjeg velikog takmičenja kojeg su porpustile popularne Sahadžije, ali je Tabaković svejedno odlučio prihvatiti poziv Save Miloševića.

Upravo iz tog razloga pojedini ljubitelji fudbala u Švicarskoj se ne mire sa činjenicom da je Tabaković izabrao BiH te da će u budućnosti igrati sa Edinom Džekom i društvom.

"Švicarska je izgubilia najboljeg strijelca koji je izabrao Bosnu. On je najbolji napadač sa švicarskim pasošem u 2023. godini", pišu specijalizovani fudbalski portali u Švicarskoj.

Oglasi

Tabaković je u 2023. godini zabio 29 golova na 30 utakmica, slijede Cedric Itten sa 23 golova na 35 utakmica te Zeki Amdouni sa 22 gola na 41 meču.

Selektor Švicaraca Murat Yakin je procijenio da mu Tabaković nije dovoljno dobar za reprezetnaciju zbog čega sada i trpi određene kritike.

Napadaču Herthe je 29 godina pa poziv iz reprezetnacije BiH nije mogao odbiti pošto ima mogućnost da nastupi na velikom takmičenju pod zastavom naše zemlje.

Sjajni golgetere se našao na spisku za novembarske mečeve protiv Luksemburga i Slovačke. Ostaje da se vidi da li će do tada biti gotova sva potrebna papirologija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tabaković je ovu sezonu započeo u dresu bečke Austrije, poslije čega je uslijedio transfer u Herthu, računajući sva takmičenja trenutno je na cifri od 14 golova.

U Švicarskoj je između ostalog igrao za slvani Hrasshoppers, da bi jedno vrijeme nastupao i u Mađarskoj za ekipe Debrecena i Diosgyora.

Top Komentari

user1675926959
Kakve sahadžije???? Hahahahahahq
3 0
Marro
Harise dobrodošao među Zmajeve i zabio puno golova
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti