Neslavan oproštaj Želje od Kupa: Sloboda u velikom finalu!

Polufinale Kupa BiH

Neslavan oproštaj Želje od Kupa: Sloboda u velikom finalu!

Midhat Šljivak

Tuzlanska Sloboda plasirala se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Crveno-crni su večeras Tušnju savladali Željezničar s 3:1, te s ukupnih 5:2 idu u finale.

Tim Husrefa Musemića pružio je odličnu partiju i na kraju sasvim zasluženo slavi plasman u veliko finale, gdje ih čeka Radnik iz Bijeljine.

Od samog početka Sloboda je bila bolji tim. Konstantno su prijetili golu Željezničara, da bi u 28. minuti stigli do vodstva. Samir Merzić je pogodio za prednost od 2:0.

Nastavili su domaći s napadima i u nastavku prvog dijela, a u 38. minuti su stigli do drugog gola. Prekrasnu akciju završio je Sulejman Krpić za sigurnih 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a iako je Edis Mulalić bacio sve karte u napad, Plavi nisu uspijevali stvoriti ozbiljnu priliku pred golom Kenana Pirića.

Sloboda je u nastavku lagano čuvala rezultatsku prednost, da bi u 79. minuti Ivan Kostić prekrasnim golom povećao rezultat na 3:0.

Počasni gol za goste u 89. minuti postigao je Ivan Lendrić za konačan rezultat susreta od 3:1.

Polufinale Kupa:

Sloboda - Željezničar 3:1 (Merzić 28', Krpić 38', Kostić 79' / Lendrić 89'p)

SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Merzić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Zolotić, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Zahirović, Stevanović.





Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi