Neslavan pokušaj Real Madrida da dovede Andresa Iniestu

Nije želio ni pregovarati

Neslavan pokušaj Real Madrida da dovede Andresa Iniestu

Endin Čaušević

Andres Iniesta je na kraju ove sezone odlučio napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u dalekom Japanu u dresu Vissel Kobea.

Jedan od najboljih veznih igrača u posljednjih desetak godina cijelu dosadašnju karijeru proveo je na Camp Nou, no prije nekoliko mjeseci odlučio je da je vrijeme za odlazak i neku novu avanturu. Iniesta je izabrao Japan i Vissel Kobe iako su mnogi bili sigurni da će njegova naredna destinacija biti Kina.

Katalonski heroj u Barcelonu je stigao još kada je ima 12 godina i prošao je gotovo sve kategorije u ovoj ekipi. Priznao je da ni sam nije očekivao da će osvojiti toliko trofeja s Barcelonom, ali je uvijek znao da će biti dio prvog tima.

U izjavi za japanske medije Iniesta je priznao da je imao mogućnost da nastavi karijeru u Real Madridu koji je u nekoliko navrata pokušao da ga nagovori na transfer, no Iniesta je bio odlučan da uspije u Barceloni. Jednostavno nije želio da na Camp Nou danas ima status kao Luis Figo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo je trenutaka kada su iz Real Madrida nekako dolazili do mene i nešto pokušavali. Istina je da nikada nije bilo nikakvih pregovora jer je moj jedini cilj bio da budem u Barceloni. Kada sam zakoračio u La Masiju želio sam da uspijem u Barceloni. Početak nije bio lagan, ali uvijek sam više želio igrati deset minuta u Barci nego cijeli meč u bilo kojem klubu", rekao je Iniesta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi