Nešović i Teletović obilježili vikend

Košarkaški reprezentativci i njihov učinak

Nešović i Teletović obilježili vikend

Iza naših košarkaških reprezentativaca vikend je koji neće ostati dugo u sjećanju. Sve košarkaške vijesti na kraju je upotpunila informacija da je Mirza Teletović do klupe Caja Laborala došao tek uz pomoć suigrača. Na sreću povreda nije teže prirode.

Zapravo, ako bi smo ukratko definisali vikend i naše košarkaške reprezentativce, bilo bi po onom često ponavljanom pitanju - da li saopštiti prvo dobru ili lošu vijest, ili možda obratno?

Pošto je Mirza Teletović prva vijest ne samo u našim košarkaškim vijestima već i u inostranim, onda je jasno zašto je njegova povreda (još dok se nije znala tačna dijagnoza) pretvorila ovaj vikend u dva dana za koja ćemo se truditi da ih što prije zaboravimo.

Naravno, bilo je i dobrih stvari.

Aleksej Nešović je u Hemofarmu došao do svoje najbolje statistike ove sezone. Ikonić je postigao 9 poena i naravno da ne možemo baš svaku utakmicu očekivati dvocifreni broj koševa našeg reprezentativca, ali zato je Pinar ostvario i 8-u pobjedu u nizu ! Edin Bavčić je bio standardno dobar u KAOD-u. Kapelan odličan u Zrinjskom. Kurtić fenomenalan u juniorima Nancyja.

Đedović i Gordić su sa Romom ovoga vikenda bili slobodni, a niti Unics sa Domerkantom nije izlazio na teren. 

Mirza Teletović doživio je težu povredu u porazu Caje Laboral od Manrese rezultatom 76:65.Teletović koji je u ovom susretu ubacio 12 poena, te imao i osam skokova, na dvije minute prije kraja susreta doživio je težak pad, te se uz pomoć saigrača zaputio prema klupi. Caja Laboral je ujedno prekinula i niz od 6 pobjeda.

Nedžad Sinanović je u pobjedi Unicaje (87:79) protiv Ucam Murcie za 17 minuta došao da 5 skokova. 

Goran Ikonić je u 15. kolu TBL-a, u pobjedi Pinara nad Bandirmom (89:62) postigao 9 poena za 22. minute koliko je proveo u igri. Bila je ovo 8 pobjeda u jednoj velikoj pobjedničkoj seriji Pinara.

Kenan Bajramović je je također bio uspješan u prvenstvu Turske. Njegov Banvit je slavio nad Olinom (89:71), a naš igrač je za 24 minute ostvario učinak od 5 poena i 4 skoka.

Muhamed Pašalić je sa Kavalom ponovo osjetio slast pobjede. Slavili su nad Ilisisakosom u 14. kolu Heba lige (78:73). Naš igrač je postigao 7 poena uz 3 asistencije.

Edin Bavčić je bio odličan i raznovrstan u pobjedi Dramasa nad Peristerijem (74:71) u okviru 14. kola HEBA lige. Naš internacionalac je i u drugom meču tima za koji nastupa išao na 10 i više poena. U ovoj pobjedi tima iz Drame učestvovao je sa 10 poena i 8 skokova. Za dva je šutirao 5/8, dok u ostalim pokušajima nije forsirao, za tri 0/1, slobodna 0/1. Imao je i dvije asistencije.

Saša Vasiljević je u porazu protiv Agora (91:84, Heba liga) postigao 3 poena uz 4 asistencije.Vasiljević je na parketu proveo 11 minuta.  

Elmedin Kikanović je opet doživio poraz i to od Krasnie Krylie (78:85) u 8. kolu PBL-a. Kikanović je ostvario 8 poena uz 5 skokova za 26 minuta igre.

Dženan Kurtić je ovaj vikend sa Nancyjem bio domaćin, igrali su protiv Gravlina i ostvarili pobjedu. Kurtić je postigao 21 poen i imao 3 skoka.   

Adnan Hodžić je u porazu Tubingena od Lti 46-ersa (76:61) postigao 8 poena i 4 skoka za 25 minuta na terenu.

Milan Milošević je u teškoj pobjedi Budućnosti koja je tek nakon produžetka slavila nad Zagrebom (81:70) postigao 7 popena uz 3 skoka.

Marković Miljan je imao 6 poena i 3 skoka u pobjedi Heliosa nad Hemofarmom (89:86). Njegova minutaža je nešto što nas može radovati kad je u pitanju ovaj mladi reprezentativac naše zemlje. U ovom meču je imao 23:15 minuta provedenih u igri.

Aleksej Nešović je odigrao najbolju partiju ove sezone. Prava je šteta što je Hemofarm ostao bez bodova protiv Heliosa (89:86), jer je reprezentativac naše zemlje postigao 23 poena (za dva 5/7, za tri 2/3). Nešović je imao i 2 skoka uz 3 asista. Ovdje ne smijemo zaboraviti niti podatak da mu ruka prilikom izvođenja slobodnih bacanja nije zadrhtala kaod izjednačenja za produžetke u kojima Hemofarm nije imao sreće. Tako je tim Željka Lukajića još uvijek bez pobjede u gostima.

Diego Kapelan je sa Zrinjskim pobjedom nad Čelikom (84:83) prekinuo neugodni niz od 6 uzastopnih poraza. Kapelan je bio odličan i najefikasniji pojedinac utakmice sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.