Nesportski poraz FinDo-a

Dobojlije napustile 1. ligu RS

Nesportski poraz FinDo-a

M. Skaka

Ekipa Dobojskog FinDo-a zbog teške materijalne situacije morala je da donese tešku odluku i da istupi iz takmičenja u prvoj košarkaškoj ligi RS.

Klub koji je izborio učešće u prvoj ligi susreo se sa nerazumjevanjem najprije Opštinske vlasti koja ovaj mladi klub nije u potpunosti podržala. Teška ekonomska situacija koja vlada u Opštini Doboj i nedostatak sponzora koji se dešava i u ostalim Dobojskim sportskim klubovima prouzrokavo je to da je ekipa u kojoj igraju samo mladići iz Doboja i koji su ponikli u ovom klubu u predhodnih 10 godina morala da odustane od nastavka takmičenja na polusezoni.

U klubu nastavljaju sa radom sa mlađim kategorijama sa kojima su do sada imali dosta uspjeha i zapaženih rezultata i predstoji im velika borba da se vrate tako gdje im je i mjesto u seniorskoj konkurenciji na košarkaškoj karti Bosne i Hercegovine. Na budućoj novoj upravu u košarkaškom klubu FinDo - Doboj ostaje velika odgovorost da se nastavi da bori sa svim nedaćama koje su u klubu i koje imaju klubovi koji se oslanjaju na svoj sopstveni mladi igrački kadar jer je to jedini ispravni način koji može da donese mnogo više košarci u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nadati se je da će neko nekada prepoznati prave vrijednosti i postaviti to na ono mjesto koje zaslužuje ovaj jedini košarkaški klub iz Doboja.

Nastavak takmičenja još zanimljiviji

Odlaskom FinDo-a, Servicijum je pauzira u 12. kolu 1. košarkašge lige RS, dok su ostale ekipe svoje susrete odigrali uz dosta iznenađenja. Ekipe Radnika i Varde HE su nastavile sa pobjedama i u novoj godini i tako ostali u trci za prvo mjesto u doigravanju.

Radnik je u Bijeljini veoma lako došao do pobjede nad gostima iz Rogatice. Konačan rezultat glasio je Radnik - Wolf Security 92:77.

Varda HE je bila ubjedljiva protiv Gacka i lako ih savladala sa rezultatom 99:62

Drina je ostala bez jednog od najboljih igrača prvog dijela prvenstva Timotića koji je pojačao premijerligaša Mladost iz Mrkonjića, što se odmah i odrazilo na igru Zvorničana koji su poraženi na Sokolcu od poslednje plasirane ekipe prvog dijela Glasinca sa 83:73

Ekipa Bratunca MINS kod kuće je poražena od Bijeljinskog Građanskog PLUS 69:77. Građanski je dosta izmjenio ekipu i doveo pojačanja  što je se odmah odrazilo i na igru ove ekipe te su zabilježili značajnu pobjedu.

Prijedor je iz Ugljevika vratio se sa pobjedom savladali su domaći Rudar 83:79.

Zanimljivi rezultati prvog kola nastavka prvenstva donose nam pretpostavku da će ovogodišnje prvenstvo biti mnogo zanimljivo kako borba oko dvije ekipe koje će se pridružiti Radniku i Vardi u doigravanju za prvaka RS i plasman u premijer ligu tako i u borbi za ostanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.