Nestanak struje i podjela bodova na Trolli Areni

2. Bundesliga, 21. kolo

Nestanak struje i podjela bodova na Trolli Areni

Tri uvodna susreta 21. kola 2. Bundeslige obilježio je prekid utakmice između Greuther Furtha i Karlsruhea.

Naime u 30. minuti utakmice, pri vodstvu gostiju od 1:0 u koje ih je doveo Yabo u 10. minuti, na stadionu Trolli Arena nestalo je struje. Ipak, kvar je brzo otklonjen, pa je utakmica brzo nastavljena

U nastavku kao da je prekid više odgovarao gostima, dok se domaćini nisu uspijevali organizovati na pravi način. Do prilike za šut su nekako i dolazili, ali je nedostajao je završni udarac. Tako je sve bilo do 83. minute kada je Rocker pogodio za konačnih 1:1.

Identičnim rezultatom okončana je i utakmica između Fortune Düsseldorf i Union Berlina. Tek u finišu prvog poluvremena, tačnije u 38. minuti utakmice, domaći fudbaleri su uspjeli preko Erata doći do vodstva, što je bio i konačan rezultat prvih 45 minuta. U nastavku su gosti, čije su ambicije i dalje vezane za sami vrh tabele, unešto agresivnijom igrom stigli do zasluženog izjednačenje. Konačan rezultat susreta postavio je Brandy svojim golom u 58. minuti utakmice.

U derbiju Bavarske između Ingolstadta i München 1860 slavili su domaćini sa Audi Arene sa 2:0. U 21. minuti prvog poluvremena mrežu minhenskih Lavova pogodio Hofmann za vodstvo domaćeg tima, a pobjedu je dvije minute prija kraja utakmice svojim golom ovjerio Quaner.

2. Bundesliga, 21. kolo:
Düsseldorf - Union Berlin 1:1(Erat 38/ Brandy 58)
Fürth – Karlsruher 1:1 (Rocker 83 / Yabo 10)
Ingolstadt - München 1860 2:0 (Hofmann 21, Quaner 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.