Nesterović potpredsjednik Slovenskog košarkaškog saveza

Nesterović potpredsjednik Slovenskog košarkaškog saveza

Edmir Škorić

Bivši kapiten slovenske reprezentacije Radoslav Rašo Nesterović postao je potpredsjednik Košarkaškog saveza Slovenije (KZS).

Jedan od najboljih slovenskih košarkaša ikad izabran je za potpresjednika Saveza na Glavnoj skupštini Saveza u Kranjskoj Gori.

 

Veleposlanik Eurobasketa 2013 zamijenio je na toj poziciji Jugoslava Petkovića. 

 

Iz Slovenskog košarkaškog saveza sretni su što će Nesterović obavljati ovu funkciju i vjeruju da može svojim iskustvom puno pomoći. Vjeruju i da će se i u budućnosti sve više bivših igrača uključivati u rad Saveza.

 

Nesterović je igrao za PAOK, Union Olimpiju, Virtus Bolognu, a u NBA ligi za Minnesotu Timberwolves, San Antonio Spurse, Toronto Raptorse i Indianu Pacerse. Kao junior je igrao za Partizan iz Beograda, a 2005. godine sa Spursima je osvojio NBA ligu.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.