Nešto je trulo u familiji Song, i bolesno...

Divljački start nad Mandžukićem

Nešto je trulo u familiji Song, i bolesno...

Reprezentacija Kameruna je u utakmici drugog kola grupa A poražena od Hrvatske rezultatom 4:0, a posao Hrvatima je olakšao Alex Song koji je nakon divljačkog starta nad Marijom Mandžukićem zaradio direktno isključenje.

Svakako da će Song nakon teškog poraza biti glavni krivac u očima fudbalske nacije zbog ispadanja.

Ipak, zanimljivo je da fudbaler Barcelone nije prvi član porodice Song koji je isključen na Mundijallima. Njegov rođak, Rigobert Song, sadašnji team-menadžer reprezentacije Kameruna, zaradio je čak dva crvena kartona na Svjetskim prvenstvima po čemu je rekorder.

Rigobert Song je prvi crveni zaradio protiv Brazila još 1994. godine na SP u SAD. Tad je imao svega 17 godina i najmlađi je učesnik Mundijala koji je dobio crveni karton.

Samo četiri godine kasnije on je postao prvi fudbaler koji je isključen na dva Svjetska prvenstva, a crveni karton zaradio je u duelu protiv Čilea.

Utjeha mu može biti činjenica što je u dobrom društvu jer je jedini još fudbaler koji je isključen na dva Mundijala legendarni Zinedine Zidane. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rođaku Rigobertu sada se pridružio i Alex, nakon što je divljački s leđa, Mandžukića udario pesnicom. Očito je nešto trulo u familiji Song, da ne kažemo bolesno...po uzoru na stihove pjesme Bijelog dugmeta.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije