Nestorović i Perić gledali bh. juniore protiv Ukrajine

Jučer u Mostaru

Nestorović i Perić gledali bh. juniore protiv Ukrajine

Juniorska reprezentacija BiH jučer je u Mostaru remizirala sa Ukrajinom 1:1, a meč su posmatrali i selektor naše U21 reprezentacije Darko Nestorović, kao i trener asistent u seniorskoj selekciji Dragan Perić.

Dva stručnjaka se slažu da je izabranicima Tonija Karačića nedostajalo malo sreće da savladaju Ukrajince.

"Odlična utakmica u kojoj su se sastale dvije kvalitetne ekipe. Ukrajina je odigrala bolje prvo poluvrijeme, dok su naši momci u drugom periodu igre bili dosta ozbiljniji, ostavili su srce na terenu i mogli su doći i do pobjede. Na kraju kada se sve sagleda možda je rezultat 1:1 i realan odraz stanja na terenu", rekao je Nestorović.

Perić smatra da bh. juniori imaju priliku da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Uz malo sreće mogli smo doći do tri boda. Ukrajina je imala više šansi u prvom poluvremenu, dok su se u drugom stvari okrenule. Poveli smo i imali sjajnu priliku da dođemo do prednosti od 2:0 i riješimo meč. Konačan rezultat je i pravedan, a naši juniori su otvorili sebi šansu za plasman na Evropsko prvenstvo.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.