Nestorović: Radeljić se vidi u dresu BiH, a ne Hrvatske

Novo ime na spisku U21 selekcije

Nestorović: Radeljić se vidi u dresu BiH, a ne Hrvatske

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završava duelom sa Engleskom. 

Utakmica protiv Engleske će biti odigrana 11. oktobra u Walsallu, a selektor Nestorović na popis je po prvi put uvrstio Stjepana Radeljića iz Stuttgarta koji je prethodno bio upisao četiri nastupa za juniorsku reprezentaciju Hrvatske. 

"Sretan sam što se Radeljić opredjelio da igra za Bosnu i Hercegovinu. Već duže vrijeme smo razgovarali na tu temu, a olakšavajuća okolnost je bila to što on sebe jednostavno vidi u našoj reprezentaciji i to je za nas velika stvar. Nema sumnje da je kvalitetan igrač i zaista je velika stvar što je promijenio svoju odluku", izjavio je Nestorović u razgovoru za SportSport.ba i dodao:

"Pozivanje Radeljića je primjer da radimo na podmlađivanju reprezentacije. On je deveti igrač koji je 1997. godište", istakao je selektor. 

Nestorović je za ovoga puta za protivnika imati najkvalitetniju reprezentaciju u grupi - Englesku. 

"Prva susret koji je odigran u Sarajevu je završen rezultatom 0:0, a ranije sam rekao da se imamo čemu nadati ako ponovimo zalaganje, htijenje i volju. Ne vidim razloga zašto ne bismo pokušali iznenaditi Engleze", kaže Nestorović. 

Osvrnuo se Nestorović i na ono što je napravljeno u dosadašnjem periodu.

"Kostur ekipe je napravljen od mladih igrača koji će imati priliku da se dokažu u idućim kvalifikacijama. Tu najviše mislim na Karačića, Hadžiahmetovića, Memiju, Civića, Redžića, Gojaka, a priključeni su i Ćorović i Radeljić koji igraju na stoperskoj poziciji koja je bila deficitarna. Radimo planski da bi taj kostur imao šta pokazati u narednim kvalifikacijama. Ja nisam nikad bio od onih trenera koji su mnogo pričali i obećavali. Ako se sjetite i pred ove kvalifikacije sam rekao da imamo tešku grupu, ali mi ćemo protiv svakoga ostaviti zadnji atom snage. Osim utakmice protiv Kazahstana koju smo odigrali loše, sve druge su bile kvalitetne i niko nas nije nadigrao."

Dodaje Nestorović da nam je u proteklom periodu nedostajala realizacija. 

"Nama je nedostajalo jako malo za bolji rezultat. Ekipe koju su nas pobijedile ili s kojima smo igrali neriješeno su lako mogle izgubiti da smo imali više sreće. Nedostajala nam je realizacija i gol igrač koji bi završavao sve ono što smo radili i dogovarali se", zaključio je Nestorović na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi