Nestrpljenje ispred Bilinog polja, čeka se obraćanje Olguna

Policija ispred stadiona

Nestrpljenje ispred Bilinog polja, čeka se obraćanje Olguna

U 15:00 sati na Bilinom polju bit će održana konferencija za medije NK Čelik povodom situacije u kojoj se našao zenički klub.

Crno-crveni zbog neizmirenih dugovanja nisu bili u mogućnosti da za vikend odigraju ligaški meč protiv Željezničara, a kako im je prijetilo i izbacivanje iz lige, svi u Čeliku su se digli na noge i u roku od nekoliko dana uplatili iznos približan 100.000 KM.

Sve uplatnice prema spornim potraživanjima stigle su danas u N/FSBiH, čime je Čelik osigurao da se i dalje takmiči u eliti, no pitanje je šta će biti dalje i u kojem smjeru će ići sam klub.

Odgovore na ta pitanja klupski investitor Aydin Olgun će dati na konferenciji za medije koja je zakazana danas za 15:00 sati, a prema onome što se može u ovim trenucima vidjeti, ispred stadiona su velike mjere obezbjeđenja kako bi sve proteklo bez incidenata.

'Pressici' će prisustvovati i najvatreniji navijači Čelika, koji su najavili da će tražiti odgovore na svoja davno postavljena pitanja koja se tiču namjera i ciljeva samih investitora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svako nosi svoj teret", poručili su Robijaši.

Čelik u narednom kolu igra protiv Zvijezde 09 na Bilinom Polju, a nakon 15 odigranih kola nalazi se na 9. mjestu Premijer lige BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi