Nestvarna greška odbrane FK Radnik i poklon tri boda za FK Borac

Kajkut za pobjedu

Nestvarna greška odbrane FK Radnik i poklon tri boda za FK Borac

M. Šljivak

Radnik je u 4. kolu Premijer lige dočekao Borac, a na kraju su gosti slavili preokretom od 1:2.

Domaći su potpuno kontrolisali igru u prvom poluvremenu. Krenuli su ofanzivno prema golu Borca i takva igra im se isplatila već nakon četiri minute igre.

Bila je to veoma dobra akcija Radnika, Mahir Karić ulazi u kazneni prostor, a Runić ga ruši. Sudija pokazuje na bijelu tačku, odgovornost preuzima Dejan Maksimović i pogađa za 1:0.

Radnik je i u ostatku prvog poluvremena konstantno vršio pritisak ka golu gostiju. Vrijedi još izdvojiti pokušaje Pece i Šuberta, ali promjene rezultata nije bilo.

Sa druge strane Borac je u prvih 45 minuta itekako razočarao u napadačkom dijelu igre i na odmor je domaća ekipa sasvim zasluženo otišla vodstvom od 1:0.

Borac je aktivnije ušao u drugo poluvrijeme, a u 53. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Vranješ je bio u duelu sa golmanom Kozićem, sudija Grbić pokazuje na bijelu tačku, a upravo Vranješ pogađa za 1:1.

Do kraja utakmice sa obje strane nekoliko poluprilika. Radnik je imao nešto konkretnije šanse, ali je na kraju Borac slavio pobjedu. U nadoknadi meča Saša Kajkut koristi veliku grešku odbrane Radnika i pogađa za pobjedu od 1:2.


Premijer liga BiH, 4. kolo:

Radnik - Borac 1:2 (Maksimović 4'p, Vranješ 53'p, Kajkut 90+6')

FK Radnik: Kozić, Radović, Sušić, Mekić, Popara, Peco, Maksimović, Despotović, Karić, Đurić, Šubert.

FK Borac: Lučić, Jovanović, Jakupović, Crnov, Danilović, Ćosić, Čomor, Bosančić, Vranješ, Runić, Vujaklija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BN78
Govno jedno ti si razočaran!?Mislio sam da debilniji golman od Lučića ne može zaigrati za Radnik,ali je Kozić uspio nsdmašiti ovoga samo u roku od mjesec dana,pustiš Hadžića,a dovedeš Zukića.Ajde ti i Krle i ekipa marš iz kluba ,pa da dodje čovjek koji će uložiti svoje pare u klub i uzeti titulu ove kukuruz lige.Krbanjević za predsednika kluba,a Krstajić sa tobom Žile u Rogaticu da preuzmete Stakorinu.
0 4
Keno
borac smece od kluba
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije