Nestvarna odbrana Akinfeeva u derbiju protiv Zenita

Golman CSKA je fenomenalno reagovao u ovoj situaciji

Nestvarna odbrana Akinfeeva u derbiju protiv Zenita

S. Pašalić

Nogometaši Zenita su danas u derbiju 28. kola ruske Premier lige savladali na svom terenu CSKA iz Moskve sa 3:1.

Utakmica je dobro krenula za goste koji su u 30. minuti stigli do vodstva nakon što je Fernandes poslao loptu u šesnaesterac Zenita, a Oblyakov je pogodio za vodstvo CSKA od 1:0.

Domaći su u 38. minuti ipak stigli do izjednačenja kada je Driussi preciznim šutem savladao golmana gostiju Akinfeeva koji je možda mogao i bolje reagovati u ovoj situaciji.

U drugom poluvremenu Zenit je stigao do preokreta. Prvo je Rigoni u 62. minuti pogodio za 2:1, a u 86. minuti Driussi je svojim drugim golom postavio konačnih 3:1.

Ono što je obilježilo ovaj meč je čudesna odbrana Akinfeeva koji je sa gol linije izbacio loptu, ali ni to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi koja je pretrpila poraz.

CSKA je porazom u ovoj utakmici dva kola prije kraja doveo sebe u nezgodnu situaciju te bi na kraju mogao ostati i bez mjesta u Evropa ligi za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi