Nestvarno i čudesno: Od 0:4 do 5:4 u najvećem preokretu ikad

Gangwon napravio čudo

Nestvarno i čudesno: Od 0:4 do 5:4 u najvećem preokretu ikad

M. Šljivak

Nestvaran preokret desio se danas u prvenstvu Južne Koreje.

Gangwon FC je savladao Pohang Steelerse sa 5:4 u zaista nevjerovatnom i neviđenom preokretu.

Steelersi su imali vodstvo od 0:4 u 57. minuti. Wanderson Carvalho je postigao tri gola, a Lee Seok-Hyun jedan gol za veliku prednost gostiju.

Niko nije ni slutio da će se na kraju radovati domaći fudbaleri, jer je realno gledajući djelovalo nestvarno da do kraja postignu pet pogodaka i da preokrenu meč.

To se na kraju i desilo. Domaći su smanjili na 1:4 preko Cho Jae-Wana u 71. minuti meča, a zatim je nastalo pravo ludilo u posljednjih desetak minuta.

Sielis u 79. minuti pogađa za 2:4, a zatim Cho Jae-Wan u drugoj i četvrtoj minuti nadoknade pogađa za 4:4.

Do veličanstvenog i čudesnog preokreta domaći su došli u šestoj minuti nadoknade. Jung Jo-Gook je pogodio za 5:4 i nevjerovatan preokret, možda i najveći ikad.

Šta reći na sve?

Top Komentari

Ludilo_brale
Kvazinovinarčići ne znate reći da je član Gangwon FC Nemanja Bilbija ili vas možda žica oko srca to ime ?!
0 5
zokora
Lepo sam ja pricao da je bilbija prevara, sto se sad i vidi Ni na klupi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi