Nestvarno loše: Atletico napadački nikada nije bio slabiji
Foto - EPA

Postigli samo 22 gola

Nestvarno loše: Atletico napadački nikada nije bio slabiji

Midhat Šljivak

Madridski Atletico danas je poražen u velikom derbiju od Reala s 1:0.

Jorgandžije su odigrale jako loše drugo poluvrijeme. Uputili su samo jedan šut i to van okvira gola, pa Thibaut Courtois i odbrana Reala nije imala previše posla.

Međutim, Atletico igra jedno od najgorih sezona kada je efikasnost u pitanju. U 22 utakmice ove sezone postigli su samo 22 gola, te su među najgorim napadima lige.

S njima su izjednačeni Athletic Bilbao, Alaves i Mallorca sa po 22 gola, a lošiji su samo Eibar, Espanyol, Valladolid, Celta i Leganes.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sreća po njih je da su često pobjeđivali minimalnom pobjedom, te da imaju drugu najbolju odbranu lige uz Real Madrid, te su još uvijek u vrhu La Lige.

Da odbrana nije na pravom nivou nema dileme da bi Atletico bio u donjem dijelu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti