Nestvarno slavlje u Burundiju: Aubameyangu zagorčali život i proslavili historijski uspjeh

Po prvi put na Afričkom Kupu nacija

Nestvarno slavlje u Burundiju: Aubameyangu zagorčali život i proslavili historijski uspjeh

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Burundija po prvi put u historiji se plasiralla na Afrički Kup nacija.

Oni su u direktnom duelu protiv selekcije Gabona, koju je predvodio Pierre-Emerick Aubameyang, odigrali 1:1 i osigurali su drugo mjesto u grupi koje ih vodi na Afrički Kup nacija.

Gabon je očekivao mnogo od Aubameyanga. Dočekan je kao heroj po dolasku u nacionalni tim i svi su očekivali da će im on donijeti pobjedu.

Međutim, to se nije desilo. Golom Amissija u 77. minuti Burundi je poveo sa 1:0, a Gabon je pet minuta kasnije uspio da vrati nadu nakon što ne autogol postigao Ngandu.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Aubameyang i društvo su tako eliminisani i nećemo ih gledati na Afričkom Kupu nacija.

Zato će tamo biti Burundi. Po prvi put u hostoriji ova zemlja će igrati završni turnir, a nakon meča sa Gabonom nastalo je nevjerovatno slavlje.

Afrički Kup nacija biće održan od 21. juna do 19. jula, a domaćin je Egipat.

Ovako je izgledalo slavlje na stadionu i ulicama Burundija....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi