Što je slavio, slavio je: Aubameyanga čekaju kazne za svaku narednu proslavu gola!

Ne može stavljati maske na glavu

Što je slavio, slavio je: Aubameyanga čekaju kazne za svaku narednu proslavu gola!

M. Šljivak

Pierre-Emerick Aubameyang sinoć je imao zanimljivu proslavu gola.

Nakon što je u drugom poluvremenu iskoristio asistenciju Seada Kolašinca i pogodio za prednost protiv Rennesa od 3:0 u Evropskoj ligi, napadač iz Gabona je sve proslavio navlačeći na lice masku Crnog Pantera.

Nakon ovog slavlja Aubameyang je dobio žuti karton. Mnogi navijači Topnika su se začudili zbog toga, ali pravila FIFA-e jasno zabranjuju ovakvo slavlje i zato je Aubameyang požutio.

FIFA pravilo stavljanje maske prilikom proslave gola ističe kao nesportsko ponašanje.

"Ako igrač prekrije lice maskom ili sličnim stvarima prilikom gola, to će se smatrati pretjeranim slavljem i sankcionisaće se opomenom", kaže pravilo FIFA-e.

Identična kazna slijedi za skidanje dresa, ali i za stavljanje istog preko glave, bez da je potpuno skinut.

FIFA pravila također zabranjuju igračima da se penju na ogradu oko stadionima. Iako se često igračima oprosti, ovakvo slavlje je po njihovim pravilima za javnu opomenu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Aubameyang je "nagrađen" žutim kartonom i sigurno je da će morati da bude oprezniji kada je proslava golova u pitanju.

Arsenal je sinoć pobijedio Rennes sa 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Evropske lige.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi