Nesuđeni Zmaj izašao iz zatvora: U Grazu osjetio miris smrti
EPA

Pronašao i novi posao

Nesuđeni Zmaj izašao iz zatvora: U Grazu osjetio miris smrti

Sanel Kuljić, bivši austrijski reprezentativac bh. korijena, pušten je na slobodu nakon što je odležao zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine. 

Nekada potencijalni Zmaj je osuđen na zatvorsku kaznu, jer je u prošlosti za namještanje utakmica u Austriji primao ogroman novac, a iako je iza rešetaka trebao provesti pet godina, slobodu je dočekao prije od očekivanog. 

"Pet godina za namještanje rezultata. Kada vidim neke druge presude, onda je to potpuno pretjerano", kazao je Kuljić, čiju izjavu prenose inostrani mediji, te dodao:

"Svjestan sam šta sam uradio, ali mislim da je ovo previše. Osjećam ljutnju i kada mi kaž da 33 mjeseca nije dug period, dođe mi da povratim."

Kuljić je za sebe kazao da je bio uzoran zatvorenik. U zatvoru u Beču nije imao problema, međutim za vrijeme boravka u Grazu je "osjetio miris smrti."

Danas kada je ponovo na slobodi zabranjeno mu je da se profesionalno bavi fudbalom, a sreću je pronašao u novom poslu - poslovanju s nekretninama. 

Za one koji ne znaju, Kuljićevi roditelji su porijeklom iz sela Šepak, kod Zvornika, odakle su emigrirali u Austriju 70-ih godina prošlog stoljeća. On je za vrijeme karijere odigrao 20 utakmica u dresu A reprezentacije Austrije, a imao je priliku igrati za klubove poput Rieda, Siona, Austrije Beč...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi