Nesuđeno pojačanje Rome blista u Kini: Dvije utakmice, pet golova

Talisca se odlično snašao u Guangzhouu

Nesuđeno pojačanje Rome blista u Kini: Dvije utakmice, pet golova

Brazilski ofanzivni veznjak Anderson Talisca je ovog ljeta bio blizu prelaska u Romu, ali je na kraju ipak završio u Kini.

Talisca je u Guangzhou stigao na posudbu do kraja sezone, nakon čega bi se trebao vratiti u Benficu za koju je ugovorom vezan do 2020. godine, iako je posljednje dvije godine proveo u Bešiktašu.

Brazilac je na prve dvije utakmice za novi klub pokazao kakvo će pojačanje biti za kineskog šampiona. U samo dva nastupa, Talisca je postigao pet golova i to hat-trick protiv Guizhoua (4:0) te dva protiv Chongqinga (5:0).

Inače, Guangzhou se nalazi tek na četvrtom mjestu na tabeli nakon 13 odigranih utakmica ali sasvim je jasno da će ovaj tim, uz Taliscu i Paulinha, do kraja sezone biti prvi kandidat za novu titulu prvaka.

Pogledajte golove sa današnje utakmice i posebno obratite pažnju na peti gol koji je djelo upravo Talisce. Ne možemo a da ne primijetimo i da je golman Chongqinga katastrofalno branio danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi