Velika želja Manchester Uniteda završila u Kini

Iznenađujući transfer

Velika želja Manchester Uniteda završila u Kini

Brazilski fudbaler Anderson Souza Conceicao, poznatiji kao Talisca, napravio je transfer koji apsolutno niko nije očekivao.

Prethodnih sedmica ovaj 24-godišnji igrač sredine terena se povezivao sa Manchester Unitedom, navodno je engleski klub bio i poslao ponudu, međutim na kraju je odlučio otići u - Kinu.

Nova stanica u Taliscinoj karijeri je Guangzhou Evergrande Taobao za koji će igrati u narednih šest mjeseci kao posuđen igrač Benfice, a za ovu posudbu portugalski klub je sigurno dobro zaradio. Vjerovatno postoji i klauzula po kojoj će Guangzhou Evergrande Taobao moći otkupiti Taliscin ugovor i dodati ogroman novac na račun Benfice.

Transfer Taliscin je iznenađujući jer se Kina najmanje spominjala kao mogućnost za nastavak karijere, no Brazilac je otišao za novcem i u to nema dileme.

Talisca je, podsjećanja radi, prethodne dvije sezone proveo na posudbi u Bešiktašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi