Hoće li Barcelona u januaru morati u potragu za novim golmanom?

Neto želi da ide

Hoće li Barcelona u januaru morati u potragu za novim golmanom?

Eldar Ganibegović

Barcelona bi u januaru mogla u potragu za novim golmanom.

Naime, rezervni golman katalonskog kluba, Neto, izrazio je želju da u prvom mjesecu 2022. godine napusti klub i pređe negdje gdje će dobijati više šanse za igru.

Ove sezone je brazilski čuvar mreže odigrao tek dvije utakmice za Blaugranu od ukupno 19, koliko je skupio od dolaska iz Valencije za oko 35 miliona eura 2019. godine.

Svakako, on bi morao pristati i na smanjenje plate jer će teško naći klub koji će mu ponuditi uslove koje ima u Barceloni. 

Ono što mu ide u prilog jeste do da ima italijansko državljanstvo, te da se u Evropskoj uniji ne vodi kao stranac, što je sigurno olakšavajuća okolnost i za njega i za klub u koji bi eventualno otišao.

Ovaj 32-godišnji golman ugovor s Barcelonom ima do ljeta 2023. godine, pa bi Barcelona mogla i zaraditi na njegovoj prodaji ukoliko ne dođe do sporazumnog raskida saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Neto je u Evropu stigao u januaru 2011. godine iz brazilskog Atletico-PR-a kada je pojačao Fiorentinu. U Violi se zadržao do ljeta 2015. godine, a onda je po dvije sezone proveo u Juventusu i Valenciji.

Treba spomenuti i to da je Neto još ljetos bio na pragu odlaska iz Barcelone kada je trebao potpisati za Villarreal, no do transfera u Žutu podmornicu na kraju nije došlo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi