Neumoljivi Olympiakos, uvjerljiv i Panionios

Grčka Superliga, 11. kolo

Neumoljivi Olympiakos, uvjerljiv i Panionios

E. Škorić

Nogometaši Olympiakosa neumoljivi su kada je u pitanju grčki šampionat. U 11. kolu Superllige savladali su Kerkyru s 2:0.

Za crveno-bijele iz Pireja ovo je bila 10. pobjeda uz jedan remi, a dosad nisu okusili poraz. Ubjedljivo su vodeći sa osam bodova prednosti u odnosu na PAOK, koji istina ima susret manje.

 

Mitroglou i Siovas bili su strijelci u današnjem domaćem trijumfu Olympiakosa. Panionios je ponizio Platanias, savladavši ih s 4:0. To je sedma pobjeda Panioniosa, koji je sada trećeplasirani s 21 bodom.

 

U pobjedi su sa po jednim golom učestvovali Rokas, Aravidis, Dounis, te gostujući nogometaš Argyropoulos autogolom već u petoj minuti.

 

PAS Giannina je odnijela čitav plijen s gostovanja kod Arisa. Slavili su gosti s 2:1...

 

Grčka Superliga, 11. kolo:

Aris - PAS Giannina 1:2 (Gianniotas 54/ Ilić 11, Psycogios 27 - ag)

Panionios - Platanias 4:0 (Argyropoulos 5 - ag, Rokas 17, Aravidis 41, Dounis 73)

Olympiakos - Kerkyra 2:0 (Mitroglou 23, Siovas 56)

 

Potražite više informacija na temu Super League:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.