Neuvjerljivi Čelik savladao visočku Bosnu

Prva utakmica četvrtfinala Kupa za rukometaše

Neuvjerljivi Čelik savladao visočku Bosnu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u dvorani Bilimišće u Zenici pred oko 300 gledatelja u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH rezultatom 26:23 (11:12) savladali veoma dobru ekipu visočke Bosne.

Zeničani se već dugo nalaze u rezultatskoj krizi, a večeras su još jednom pokazali, da ove sezone nemaju ekipu za velike domete. Gosti iz Visokog publici u Zenici su se predstavili u dobrom svijetlu, a nakon prvih 30 minuta imali su prednost od jednog gola razlike 11:12.

Ipak u drugom poluvremenu domaći rukometaši su odigrali znatno bolje, te su uz nekoliko kardinalnih grešaka i lošoj igri u odbrani gostiju iz Visokog, ipak preokrenuli rezultat, te ne kraju slavili rezultatom 26:23, tako da će na uzvrat u Visoko sa samo tri gola razlike na svome kontu.

Kada su u pitanju najefikasniji igrači večerašnje utakmice, odličan u redovima Čelika bio je kapiten Aldin Begagić sa sedam golova, dok su kod gostiju Nikola Grujić, Mahir Burić i Enes Skopljak postigli po šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije