"Nevažan", ali i poseban derbi na Grbavici

Željezničar i Sarajevo odmjeravaju snage za kraj

"Nevažan", ali i poseban derbi na Grbavici

Posljednje, 10. kolo Lige za pravaka nam donosi i novi vječiti derbi - 115. prvenstveni po redu. Iako ovaj sudar Željezničara i Sarajeva gotovo i nema rezultatskog značaja, treba se nadati dobroj fudbalskoj predstavi na stadionu Grbavica.

Na Grbavici ne mogu biti pretjerano zadovoljni razvojem situacije u finišu sezone s obzirom da su ponovo ostali bez titule pravaka, dok je razočaranje u prvenstvu donekle ublažio trofej Kupa BiH. Plavi će tako ponovo sezonu završiti na drugom mjestu, ali iako ovaj derbi nema nikakvog rezultatskog značaja za njih igrat će se za prestiž.

Kako je trener Željezničara Admir Adžem istakao, njegovi izabranici žele obradovati svoje navijače na kraju sezone i istu završiti bez poraza od najljućeg rivala.

Pretjeranog rezultatskog značaja derbi nema ni za ekipu Sarajeva. Bordo tim je definitno osigurao nastup u Evropi, ali ipak na Koševu imaju za cilj potvrditi treću poziciju na tabeli.

Zbog toga je Musemić već najavio da neće praviti previše izmjena u sastavu, te da će najvjerovatnije na teren stadiona Grbavica u 17:00 sati istrčati najjači sastav FK Sarajevo.

Činjenica da današnji duel vječitih rivala nema rezultatski značaj obećava i otvorenu i efikasnu predstavu na Grbavici. Ipak, derbi je derbi, i sigurno da nijedna ekipa ne želi sebi dopustiti poraz do najvećeg rivala.

Fudbaleri Željezničara, ipak, možda imaju i poseban motiv pošto kapiten Plavih Zajko Zeba danas igra svoju posljednju utakmicu u dresu voljenog kluba. Sigurno je da u taboru Želje žele svom kapitenu pružiti najbolji mogući oproštaj od plavog dresa i navijača čiji je ljubimac bio u godinama iza nas, a teško da bi nešto moglo biti bolje od pobjede nad ekipom Sarajeva.

I navijači ekipe sa Koševa vjeruju da će se danas oprostiti od jednog od svojih miljenika. Naime, ugovor Saida Husejinovića sa Sarajevom ističe krajem juna, pa je derbi protiv Želje vjerovatno posljednja prilika da ga vide u akciji u jednoj takmičarskoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Husejinović se nije naigrao u svom drugom mandatu na Koševu, ali se simpatizeri Sarajeva koji dobro pamte njegove nastupe u bordo dresu od prije pet-šest godina nadaju da će mu Musemić pružiti priliku za igru i oproštaj na Grbavici.

Jedina utakmica današnjeg programa Premijer lige, duel Željezničara i Sarajeva, počinje u 17:00 sati na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti