Nevesinje gurnulo Kaskadu na rub ispadanja  iz Premijer lige

Gračanlijama ostaju teoretske šanse

Nevesinje gurnulo Kaskadu na rub ispadanja iz Premijer lige

E. Dindić

U okviru 7.kola Premijer futsal "Lige za opstanak" BiH  sastale su se ekipe Nevesinja i Kaskade. Gosti iz Gračanice imali su imperativ pobjede u ovom susretu kako bi pokušali opstati u Premijer ligi.

Međutim ekipa Nevesinja nije dopustila iznenađenje i na kraju i više nego ubjedljivo slavila rezultatom 8:4, te tako Kaskadu gurnula na korak ka Prvoj ligi FBiH. 

Domaći tim je vrlo brzo poveo rezultatom 3:0 golovima Dalibora Pudara, Gorana Prodanovića i Franja Delića, međutim gosti preko Buljubašića smanjuju na 3:2. 

Nevesinje ponovo postiže dva gola za konačnih 5:2 u prvom poluvremenu. 

U nastavku ponovo se bude  gosti iz Gračanice i smanjuju rezultat na 5:4. Da bi ekipa Nevesinja ponovo odigrala sjajno i postigla tri gola za konačnih 8:4. 

Ekipa Nevesinja ovom pobjedom gotovo pa sigurno je izborila opstanak, dok su ekipi Kaskade ostale još samo teoretske šanse za opstanak u Premijer ligi. 

U narednom kolu Nevesinje gostuje kod Salinesa, dok Kaskada dočekuje ekipu Brotnja.

KMF NEVESINJE - MNK KASKADA 8:4 (5:2)

Sportska dvorana "Nevesinjka", Nevesinje

Gledalaca: 250

Sudije: Alem Bajrović i Amir Omerbašić (oba Sarajevo)

Strijelci: Bratić 2, G. Prodanović 2, Pudar 2, M. Prodanović, Delić (Nevesinje), Buljubašić 2, Mujanović, Hamidović (Kaskada)

KMF Nevesinje: Kilibarda, Pudar, G. Prodanović, Bratić, Delić, Jamina, Pantić, Miličević, M. Prodanović, Drašković, Bulajić, Trutina

MNK Kaskada: Ahmetagić, Buljubašić, Krdžić, Mujčić, Huskanović, Alibegović, Š. Spahić, Hamidović, R. Spahić, Mujanović, Oručević

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi