Neville: Mourinho je ponekad poput Mayweathera
Foto: EPA

Stao u odbranu portugalskog stručnjaka

Neville: Mourinho je ponekad poput Mayweathera

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda proteklog vikenda na domaćem terenu savladali su Tottenham sa 1:0 u derbiju desetog kola Premiershipa.

Crveni đavoli su uspjeli da dođu do nova tri boda, no navijači ovog kluba nisu baš zadovoljni igrama svoje ekipe. Mnogi vjeruju da je taktika Josea Mourinha previše defanzivna što najviše šteti igri Romelua Lukakua, skupo plaćenog pojačanja iz Evertona.

Međutim, portugalskom stručnjaku je najvažnije da njegova ekipa osvaja bodove, te je poznato da on ne posvećuje mnogo pažnje kritičarima. No, nekadašnji igrač Uniteda, Gary Neville, vjeruje da je Mourinho pravi trener za ovaj klub, te da se svi jednostavno moraju naviknuti na njegov rad.

"Pochettino i Klopp imaju reputacije kao treneri koji vole napadački fudbal. Ali, Mourinho je više kao Mayweather kojeg smatraju ponekad dosadnim bokserom. On defanzivu koristi kao svoje oružje i niko to ne shvata kako treba. Mourinho uđe u glave protivnika i to riješi stvar. Ako dozvolite da vam to uradi onda vas nema nigdje. Zaslužuje mnogo više poštovanja i siguran sam da će to svima dokazati i ovaj put", rekao je Neville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi