Neville u prilici da naslijedi Moyesa na klupi Evertona

Završava karijeru i postaje trener

Neville u prilici da naslijedi Moyesa na klupi Evertona

A. Haznadarević

Defanzivac Evertona 36-godišnji Phil Neville mogao bi naslijediti Davida Moyesa na trenerskoj klupi, te je o tome već razgovarao sa predsjednikom kluba Billom Kenwrightom, objavio je u Daily Star.

Moyes i njegov pomoćnik Jimmy Lumsden otišli su u Manchester United, a predsjednik Kenwright želio bi što prije riješiti pitanje novog trenera.

Nevilleu, koji je u Everton stigao 2005. iz Manchester Uniteda, ovog ljeta ističe ugovor i spreman je prihvatiti se trenerskog posla.

Osim njega u igri su trener rezervne momčadi Alan Stubbs, trener Celtica Neil Lennon, te Roberto Martinez iz Wigana. Međutim, predsjednik Evertona Bill Kenwright najviše bi vodilo vidjeti na trenerskoj klupi baš Phila Nevillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti