Nevjerica na Maksimiru, Dinamo blizu eliminacije
Foto: Index.hr

Bečka Austrija slavila u Zagrebu

Nevjerica na Maksimiru, Dinamo blizu eliminacije

Edmir Škorić

Nogometaši Austrije iz Beča nalaze se na korak od grupne faze Lige prvaka nakon 2:0 pobjede nad Dinamom na Maksimiru.

Dinamo je imao blagu dominaciju od početka, te nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu. Prvu je propustio Pamić, koji je u 14. minuti na dodavanje Pivarića pucao pored gola.

Prv veća šansa dogodila se u 20. minuti. Pivarić je s lijeve strane ubacio za Soudanija na 15 metara, Alžirac puca po sredini, Lindner brani. Nekoliko minuta kasnije Sudani puca glavom preko gola nakon ubačaja s lijeve strane.

U 41. minuti Fernandes je šutirao s pet metara glavom nakon ubačaja Pamić, no golmn gostiju iz Beča opet brani. U završnici prvog dijel Pamić ubacuje iz korner, Fernandes puca, ali ostaje 0:0.

Drugo poluvrijeme pripalo je Austriji, koja je nadomak velikog plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Raspali su se domaći u posljednjih 25 minuta. U 68. minuti Marin Leovac je iskosa s lijeve strane pogodio bliži ugao gola nemoćnog Zelenike.

Samo tri minute kasnije, crveni karton za Rukavinu koji je udario Rogulja i to samo 20-ak sekundi nakon što je ušo u igru. U 76. minuti Dinamova odbrana griješi, Stanković je s ruba 16-erca matirao Zeleniku za veliku radost Austrijanaca.

Maksimir je zviždao i tražio odlazak trenera Jurčić i bit će jako zanimljivo narednih dana pratiti dešavanja u i oko zagrebačkog kluba, koji će teško, jako teško nadoknaditi zaostatak iz večerašnje utakmice za sedam dana.

Liga prvaka, play-off, prvi susret:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Austria 0:2 (Leovac 68, Stanković 75)


 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.