Impresivne scene na Wembleyu: Od finala Kupa "niželigaša" u Evropi je samo jedan meč bio gledaniji

Nevjerovatan podatak

Impresivne scene na Wembleyu: Od finala Kupa "niželigaša" u Evropi je samo jedan meč bio gledaniji

A. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze prethodnog vikenda su nastavljena klupska takmičenja. Jedan od mečeva koji su privukli najviše pažnje odigran je na Wembley.

U finalnom susretu takmičenja EFL Trophy, odnosno kup takmičenju za članove trećeg i četvrtog ranga engleskog fudbala sastali su se Portsmouth i Sunderland.

Na tribinama Wembleya bilo je čak 85.021 gledaoca te je kultni londonski stadion drugi najposjećeniji ovog vikenda. Više ljubitelja fudbala je bilo samo na Nou Campu. Derbi Katalonije između Barcelone i Espanyola pratilo je 92.795 gledaoca.

Inače, finale na Wembleyu je bilo veoma uzbudljivo. Pobjednik je odlučen tek nakon penala. Nakon 90 minuta je bilo 1:1, u produžecima po gol na obje strane da bi u penal seriji klub s juga Engleske slavio sa 5:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi