)
Nevjerovatan povratak i sjajna pobjeda košarkaša

Savladana Crna Gora

Nevjerovatan povratak i sjajna pobjeda košarkaša

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas selekciju Crne Gore rezultatom 76:70, te su na taj način ostali u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

Crna Gora je otvorila meč vodstvom 4:0, ali naša reprezentacija sa dvije trojke Mirze Teletovića pravi seriju od 6:0, te dolazi do prvog vodstva na utakmici 6:4. Iako su naši mnogo bolje djelovali u odbrani u odnosu  na prethodne utakmice, napad je predstavljao problem u prvoj četvrtini. Srećom, ni Crnogorci nisu pogađali, ali su ipak nakon prvih 10 minuta igre imali četiri poena prednosti 17:13.

Serijom od 7:0 naša selekcija je otvorila drugi period za vodstvo od 20:17. Ipak, Crnogorci su počeli pogađati iz vana, te su serijom 13:2 došli do šest poena prednosti 30:24.  Držala je Crna Gora prednost tokom kompletne druge četvrtine, a na poluvrijeme su otišli sa tri poena prednosti 37:34.

Mnogo problema u ofanzivnom skoku pravila nam je Crna Gora na početku treće četvrtine. Uspjeli su sredinom trećeg perioda Crnogorci otići na devet razlike 47:38, nakon čega je Aco Petrović zatražio time-out. Ipak, minut odmora nije pomogao našoj selekciji, već je Crna Gora odličnom napadačkom igrom stvorila dvocifrenu prednost. Nakon 30 minuta igre naša selekcija je imala zaostatak od 10 poena 57:47.

Odlično su naši košarkaši otvorili zadnji period. Prednjačio je dobrom igrom Nemanja Gordić, pa je nakon tri minute igre u posljednjoj dionici naša selekcija došla na minus četiri 61:57. Serija naše selekcije je bila 17:0, te smo prešli u vodstvo 64:63. Gordić je nosio našu selekciju koja je uvela susret u neizvjesnu završnicu. Bolju završnicu su imali naši momci koji su uspjeli stići do pobjede koja ih ostavlja u igri za plasman dalje.

Prvo ime naše reprezentacije bio je Nemanja Gordić sa 17 poena, a najefikasniji je bio Mirza Teletović sa 18 poena i 11 skokova. Kod Crne Gore Bojan Dubljević je ubacio 16 poena. 


BiH - Crna Gora  76:70 (13:17,  21:20, 15:22, 27:11)

BiH: Pašalić, Mašić, Stipanović 4, Šutalo 13 , Wright 2 , Bavčić, Gordić 17 , Kikanović 9, Teletović 18, Peršić, Đedović 13, Sinanović

Crna Gora: Vučević 6, Bakić, Su. Šehović 5 , A.Popović 9, Se. Šehović 6, Sekulić 4 , Ivanović 5, Bjelica 6, Rice 13, M.Popović, Dubljević 16, Dašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti