Nevjerovatan preokret Cedevite, četiri poena Nurkića

Cedevita slavila

Nevjerovatan preokret Cedevite, četiri poena Nurkića

Midhat Šljivak

Košarkaši zagrebačke Cedevite savladali su večeras na svom parketu italijanski Sassari rezultatom 94:83.

Sassari je dominirao tokom 30 minuta utakmice. Slušao ih je šut, a već nakon prve dionice su imali 10 poena prednosti 32:22.

Uspjela je Cedevita da se vrati na minus dva u drugoj četvrtini 34:32, ali gosti nisu dozvolili preokret u ovom dijelu igre. Nakon 20 minuta Sassari je imao sedam poena prednosti 55:48.

Nastavili su gosti dominaciju i u trećem periodu. Imali su i 20 poena prednosti 77:57, a u posljednju četvrtinu su ušli sa plusom od 17 poena 79:62.

Ipak, Cedevita se nije predavala već su fantastičnom serijom došli do preokreta. Napravili su seriju 23:0, a prve poene u ovoj dionici je Sassari postigao na minut prije kraja utakmice. Domaći košarkaši su na kraju lagano priveli susret kraju, te su došli do sigurne pobjede.

Jusuf Nurkić je za osam minuta na parketu ubacio četiri poena,  a Nolan Smith je predvodio domaći tim sa 20 poena. Kod gostiju Omar Thomas je ubacio 21 poen.

Predstavnik Bosne i Hercegovine Igokea je upisala prvu pobjedu. Savladali su na gostovanju Lukoil 70:61.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.