Nevjerovatan preokret Duisburga protiv Regensburga

Nevjerovatan preokret Duisburga protiv Regensburga

M. Šljivak

Tri susreta 19. kola Druge njemačke Bundeslige odigrana su danas, a susret koji je privukao najviše pažnje odigran je u Duisburgu, gdje je istoimeni domaćin nevjerovatnim preokretom došao do pobjede nad Regensburgom rezultatom 4:2.

Sembolo je Regensburg doveo u vodstvo nakon 11. minuta igre, da bi na poluvrijeme gosti otišli sa dva gola prednosti kada je Laurito u 40. minuti pogodio za 2:0.

Za samo 11 minuta Duisburg je u potpunosti preokrenuo utakmicu. U 52. minuti susreta Šukalo je pogodio za smanjenje vodstva na 1:2, da bi zatim Jovanović u 61. i Brandy u 63. minuti upotpunili preokret za vodstvo Duisburga od 3:2. Konačnih 4:2 postavio je Brosinski u 88. minuti susreta.

Bochum je sa ubjedljivih 4:0 savladao ekipu Paderborna. Aydin je doveo domaći tim u prednost u 17. minuti, da bi prednost udvostručio Goretzka u 40. minuti za rezultat poluvremena od 2:0. Aydin je svojim drugim golom u 72. minuti povećao na 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Schedhauer u 80. minuti susreta.

Muhamed Subašić je odigrao kompletnu utakmicu za Dynamo iz Dresdena koji je na Allianz Areni remizirao sa  Munchenom 1860  rezultatom 1:1.  Gueye je u 61. minuti doveo goste u prednost, da bi Vallori u 80. minuti postavio konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije