Nevjerovatan preokret Rijeke za finale Kupa Hrvatske

Osijek nije izdržao

Nevjerovatan preokret Rijeke za finale Kupa Hrvatske

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru polufinala Kupa Hrvatske na Rujevici su odigrale ekipe Rijeke i Osijeka.

Pobjedu su nakon velikog preokreta ostvarili domaći nogometaši koji su za 25 minuta stigli zaostatak od dva gola, te su uspjeli i napraviti preokret.

Osijek je poveo u 17. minuti preko Bočkaja, a isti igrač je u 48. minuti iskoristio grešku domaćeg golmana, te je postigao prelijep pogodak.

Preokret rijeke krenuo je u 66. minuti kada je Murić pogodio za 1:2, a nekoliko minuta prije toga Kleinheisler je dobio crveni karton, te je Osijek ostao sa igračem manje.

U 73. minuti je bilo 2:2, a izjednačio je Čolak sa bijele tačke. Konačan preokret Rijeci je donio Yateke u 86. minuti nakon sjajne kontre.

Rijeka će tako u finalu snage odmjeriti protiv Lokomotive iz Zagreba.

Top Komentari

Klackalica
Nevjerovatan i iznenađujući, nakon crvenog kartona i penala smješnog haha
4 3
pero98
RABUZIN RABUZIN SUNCE JE NAPRAVIO ONO RIJECKO JE ONO RIJECKO JE I OVE GODINE. FORZA FIUME.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi