Nevjerovatna klauzula u ugovoru nove zvijezde Reala
Foto: EPA

Klauzula od 500 miliona eura

Nevjerovatna klauzula u ugovoru nove zvijezde Reala

Midhat Šljivak

Sjajni veznjak Dani Ceballos postao je nedavno novi član madridskog Reala.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je u redove Kraljeva stigao iz Betisa za 18 miliona eura, a kako se radi o izuzetnom talentu, Real je odlučio da se dodatno osigura kada je on u pitanju.

Tako je u njegov ugovor postavljena nevjerovatna odštetna klauzula. Real ga očigledno smatra dosta važnim članom novog Reala, pa je klauzula postavljena na nevjerovatnih 500 miliona eura.

"Ne možete ni zamisliti koja mi je čast i odgovornost nositi dres Reala. Učiniću sve da ispišem historiju s ovim klubom", rekao je nedavno Ceballos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interes za ovog mladog fudbalera ranije je pokazivala i Barcelona, ali se on na kraju odlučio za prelazak u redove velikog rivala iz Madrida.

Očekuje se da već ove sezone dobije šansu da pokaže šta zna u timu Zinedinea Zidanea, a ostaje nam da vidimo kako će se snaći u jednom od najboljih timova svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti