Nevjerovatna statistika sa utakmice Sarajevo - Zaria

Ni 34 udarca nisu bila dovoljna

Nevjerovatna statistika sa utakmice Sarajevo - Zaria

Sarajevo se večeras na Koševu neslavno oprostila od nastupa u Evropi za sezonu 2017/2018.

Bordo tim je ispao već u 1. pretkolu Evropske lige, a eliminisala ga je moldavska Zarija koja je večeras nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošla u sljedeću rundu.


Fudbaleri Mehmeda Janjoša večeras zaista nisu imali sreće, čemu svjedoči i pomalo nevjerovatna statistika nakon završetka utakmice.

Sarajevu za prolaz dalje nisu bila dovoljna čak ni 34 udarca, od kojih je 11 bilo u okvir gola Zarije, kao ni posjed lopte 64%. Bordo tim je u regularnih 90 minuta promašio jedanaesterac za 3:1 i vjerovatno za prolaz (Crnkić u 87. minuti), da bi malo nakon toga prečka bila saveznik gostiju iz Moldavije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored toga, naš predstavnik je promašio još nekoliko odličnih šansi i u produžecima je imao igrača više na terenu, ali je jednostavno sve bilo uzalud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi