Nevjerovatne scene u Čeliću: Gostima tri boda, sudije spašave živu glavu...
FOTO:Facebook NK Čelić

Spriječena tragedija na susretu Druge lige Sjever

Nevjerovatne scene u Čeliću: Gostima tri boda, sudije spašave živu glavu...

Samir Mlaćo
Teme:

Pomalo nevjerovatne scene vidjeli smo jučer u duelu 24. kola Druge lige Sjever između Čelića i Priluka.

Gosti su slavili 1:0, a nakon posljednjeg zvižduka sudije Adela Muminovića iz Kalesije viđene su nemile scene.

Kako saznajemo iz izvora bliskih ovom meču, domaći nogometaši su nakon vodstva gostiju na sve načine provocirali sudijsku trojku, a sudije su prijavile komesara za bezbjednost domaćih Rasima Bajrić koji je u 70. prijetio sudijama, a gostujućim igračima davao smjernice da se sklone u stranu po završetku utakmice.

Sudija Muminović je dvojici domaćih nogometaša pokazao crveni karton, a isti su u 90. minuti zauzeli mjesto na kojem se nalazio kamerman meča. Tada su sudije uz razgovor sa delegatom odlučile da zatraže ulazak organa bezbjednosti, a zatim su se na poziv delegata pojavila trojica policijaca, pa je meč nakon kratkog prekida ipak nastavljen.

Utakmica je završila pobjedom gostiju, a onda je nastao pravi haos. Publika je ušla sa svih strana, a udarce su prema informacijama sa lica mjesto dobili i policijaci. Službena lica gađali su domaći igrači i navijači, te su ista tek 40 minuta po završetku meča napustila teren. Sudije su sprovedene kroz službene prostorije, a sve je bilo veoma napeto.

Sudijska trojka je pomoć zatim zatražila u bolnici, s obzirom da se imali povrede glave, nogu...

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Saznajemo da je glavni sudija Adel Muminović dva puta sudio Čeliću ove sezone i to oba puta u gostima. Jednom je slavio Čelik, dok je drugi put osvojio bod, a ovo nije prvi incident na stadionu ovog kluba.

Kakva kazna sada očekuje NK Čelić ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

mirza24
SELJADIJA
2 0
Husika14
Nabrijana ekipa puna grubih i nepismenih igraca. Čobani teski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi