Nevjerovatni Berg pet puta pogodio mrežu Panthrakikosa

Super liga

Nevjerovatni Berg pet puta pogodio mrežu Panthrakikosa

D. Vejo

Fudbaleri Panathinaikosa su u okviru 30. kola Grčkog prvenstva na svom terenu deklasirali ekipu Panthrakikosa rezultatom 6:1 (3:0).

Za visoku pobjedu fudbalera Panathinaikosa ponajviše je zaslužan Berg koji je pet puta pogađao mrežu protivnika. Prvo je u 23. minuti na asistenciju Leta bio siguran, da bi drugi pogodak postigao u 42. minuti meča. Treći gol, Berg je postigao u sudijskog nadoknadi prvog dijela kada mu ponovo asistira Leto.

Raspoloženi napadač u istom ritmu nastavio je i u drugom dijelu. Prvo su gosti smanjili vodstvo u 49. minuti kada mrežu Panathinaikosa pogađa Moudouroglou.

Ali Berg nema milosti. Prvo je u 52. minuti povisio na 4:1, da bi svoj peti gol za redom postigao u 61. minuti kada mu ponovo asistira Leto. Šesti gol domaćina dijelo je Villafaneza u 71. minuti meča. 

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi