Nevjerovatni Musa za novu pobjedu BiH

Bolji od Crne Gore

Nevjerovatni Musa za novu pobjedu BiH

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 17 godina pobijedila je na turniru u Travniku selekciju Crne Gore rezultatom 102:82, te su osvojili ovaj turnir.

Iako je pobjeda na kraju bila uvjerljiva, nimalo lako izabranici Josipa Pandže nisu došli do trijumfa, jer je Crna Gora većim dijelom utakmice bila u prednosti.

Krenula je odlično Crna Gora u meč. Predvođeni sjajnim Čarapićem su nakon prve dionice imali plus devet, 28:19, a najveća prednost koju su imali je plus jedanaest.

Do kraja prvog poluvremena Crnogorci su čuvali prednost. Nakon 20 minuta igre imali su pet poena prednosti, 48:43, ali je na scenu u trećoj i početkom četvrtine stupio najbolji igrač Evrope Džanan Musa.

Nemilosrdno je Musa trpao koš Crne Gore. Treći period je naša selekcija dobila uvjerljivo (27:13), da bi se sa sjajnom igrom nastavila u posljednjoj dionici, pa je Crna Gora na kraju razbijena.

Džanan Musa je ponovo bio nevjerovatan. Ubacio je 40 poena, a ovog puta je imao dobru podršku u Saniju Čampari (18p) i Srđanu Kočiću (16p).

Na drugoj strani Čarapić je ubacio 29, a Popović 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi