Nevjerovatni Oblak predvodi golmane iz liga petice
Foto: EPA

Po broju clean sheetova

Nevjerovatni Oblak predvodi golmane iz liga petice

Slovenački golman Jan Oblak je u dosadašnjem dijelu sezone 2016/2017. najbolji čuvar mreže u ligama petice po broju clean sheetova.

Oblak je svoju mrežu sačuvao na pet utakmica i u tom segmentu predvodi golmane iz pet najjačih evropskih liga.

Drugo mjesto dijele Manuel Neuer (Bayern), Thomas Didillon (Metz) i Yoan Cardinale (Nica) sa po četiri cleen sheeta, dok su svoju mrežu netaknutom na tri prvenstvena susreta sačuvali Hugo Lloris (Tottenham) i Fraser Forster (Southampton).

Vrijedi istaći i to da je Jan Oblak bilježio clean sheetove i na uvodne dvije utakmice grupne faze Lige prvaka protiv PSV-a i Bayerna (obje po 1:0). Zaista impresivna statistika, za koju priznanje treba odati i defanzivcima Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi