Nevjerovatni Van Persie s tri gola donio Unitedu pobjedu

Southampton je i vodio...

Nevjerovatni Van Persie s tri gola donio Unitedu pobjedu

Edmir Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Southampton i Manchester United, a još nevjerovatniju partiju pružio je Robin van Persie. Donio je Unitedu pobjedu sa hat-trickom, uz to promašivši jedan penal.

Činilo se da će United još jednom kiksati, a to bi se sasvim sigurno i dogodilo da ovog ljeta Alex Ferguson nije doveo Robina van Persieja iz Arsenala i riješio svoje probleme zbog neigranja Waynea Rooneyja. 

 

Nakon svega 16 minuta igre Southampton je stigao do vodstva nad favoriziranim gostima. Jason Puncheon je dobro ubacio sa desne strane, Rickie Lambert natrčao i glavom loptu s ruba peterca zakucao iza leđa Lindegaarda.

 

Sedam minuta kasnije, Manchester je uspio izjednačiti i to pogotkom novog pojačanja Robina van Persieja. Akciju je na desnoj strani započeo Danny Welbeck, loptu doobio Antonio Valencia, ubacio na drugu stranu, Van Persie loptu primio na prsa i majstorski pogodio za radost gostiju.

 

Radost je trajala do 56. minute, a onda je strijelac prvog gola Lambert proigrao Morgana Schneiderlina, koji glavom matira Lindegaarda za novu prednost neugodnog Southamptona.

 

Iako je postigao vodeći pogodak, Van Persie se nije proslavio, jer je dvadesetak minuta prije kraja promašio jedanaesterac i propustio priliku da donese Unitedu izjednačenje. 

 

Ali, nije tragičar. Holanđanin je veliki junak. U 87. minuti poravnava rezultat i iskupljuje se za promašeni penal, a prvoj minuti sudačke nadoknade zabija za nevjerovatan preokret i veliko slavlje gostiju sa Old Trafforda.

 

Dobru utakmicu odigrali su Newcastle i Aston Villa. Gosti iz Birminghama poveli su preko Cioarana Clarka, da bi Hatem Ben Arfa pola sata prije kraja pogodio za 1:1.

 

Premiership, 3. kolo:

Newcastle - Aston Villa 1:1 (Ben Arfa 59/ Clark 22)

Southampton - Manchester United 2:3 (Lambert 16, Schneiderlin 56/ Van Persie 23, 87, 91)

 

 



Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.